Un ghid pentru începători pentru creșterea propriului dvs. produs

în acțiune la incertitudinea care a venit cu pandemia, mulți dintre ei s -au trezit să intre în degetul lor verde interior ca o modalitate de a face față stresului. Dar dacă gestionați o criză sau nu, tinderea către o grădină poate fi extrem de benefică. Gândiți -vă doar să aveți ceva care să aibă tendința de zi cu zi care vă transportă într -un loc de liniște, apoi, la rândul său, vă recompensează cu alimente proaspete și aromate.

„Procesul de udare a plantelor poate fi aproape meditativ și oferă o distragere binevenită de la listele de zi cu zi”, spune Mary Jane Duford, expertă în grădinărit pentru locuințe și fondatoare a Home for the Harvest. „Poate fi, de asemenea, excepțional de satisfăcător să ai plante care să tinde și să se bucure de ele să crească și să prospere cu sprijinul tău.”

Indiferent dacă vă aflați într -un oraș cu un pervaz sau în suburbii cu o curte mare, creșterea propriului dvs. este un hobby distractiv pe care orice individ îl poate ridica. Continuați să citiți pentru a afla despre beneficiile suplimentare de a avea o mică grădină de produse, plus câteva idei despre cum să începeți.

De ce trebuie să începeți o grădină de produse

Immerirea în lumea naturală a grădinăritului poate fi atât vindecare, cât și plină de satisfacții. Un studiu recent sugerează că o bacterii „prietenoase” din sol poate chiar ajuta la combaterea depresiei și să -ți ridice starea de spirit.

„Știu o mulțime de oameni care au o plăcere substanțială din grădini de containere și minuscule”, spune Mark Ridsill Smith, autorul Grădinii Vertical Veg până la creșterea containerelor. „Când alerg ateliere, experimentez și modul în care oamenii dau înapoi imediat ce își pun mâinile în sol – este ca magia.”

Nu numai că este terapeutic pentru minte, corp și suflet, dar faptul că ai propriul tău Grădină de produse vă permite să aveți o valoare nutritivă suplimentară din legume, deoarece există mai puțin timp între recoltare, preparare și transport.

„Când îți crești propriile ierburi și legume, poți recolta atunci când legumele sunt la înălțimea lor de aromă și nutriție, nu atunci când sunt cele mai bune pentru transport”, spune Melinda Myers, expertă în grădinărit, autor și gazdă a grădinăritului alimentar pentru toată lumea DVD a stabilit. „În plus, în calitate de grădinar, controlați ceea ce se întâmplă pe plantele dvs. pe tot parcursul sezonului de creștere. Mulți oameni încearcă să găsească produse ecologice și aceasta este o modalitate de a ști cum au fost gestionate plantele. ”

Pentru unii cu grădini în aer liber, activitatea poate fi considerată chiar exerciții fizice. „Am purtat un Fitbit Alta de cinci ani și ceva și îmi amintește să mă ridic și să pășesc când petrec zile lungi la computer”, spune Myers. „Dar când ajunge sezonul grădinii, este foarte ușor să obțin mult mai mult decât 10.000 de pași ai mei în fiecare zi.”

Dacă încercați să încorporați mult mai multe verzi în dieta dvs., furnizarea unui deget verde este, de asemenea, un loc grozav pentru a începe. „Oamenii care își cresc, de asemenea, consideră că, atunci când au mâncare proaspătă la ușa lor, încep să mănânce mult mai mult”, spune Smith.

Sfaturi pentru începători

Această activitate de dorit este în popularitate din mai multe motive, dar cel mai mare cadou pe care îl folosește ar putea fi doar să -l vezi, apoi să mănânce, roadele muncii tale. „În fiecare an folosește noi oportunități și noi provocări”, spune Myers. „Fiecare grădinar a ucis o plantă sau a avut un eșec, dar continuați să încercați. Aceasta face parte din procesul de învățare. ”

Iată câteva idei pentru începători pentru a începe pe o grădină în aer liber.

În primul rând, cunoaște -ți zona în creștere. „Mulți noi grădinari dornici să înceapă să crească fac greșeala de a încerca să cultive plante la perioada nepotrivită a anului sau să selecteze plante care nu sunt potrivite pentru regiunea în care trăiesc”, spune Katie Stagliano, fondator și director executiv la Katie’s Krops. Puteți afla despre zona dvs. aici.

Mergeți pentru ierburi mult mai ușoare și produse pentru a începe. Încercați salată, roșii, ardei, vinete ichiban, ridichi și fasole. „Crucialul pentru o grădină abundentă începe cu sol bogat în nutrienți”, spune Stagliano. „Dacă veți planta direct în pământ, asigurați -vă că vă modificați solul cu compost.”

Este crucial de menționat că unele plante necesită polenizatori, iar altele nu. „De exemplu, roșiile, ardeii și vinetele necesită polenizare, deci trebuie să fie plantate afară”, spune Stagliano. „Plantarea de flori alături de legumele tale este o modalitate excepțională de a invita albinele și fluturii în grădina ta.”

Ea mai spune că ridichi și fasole sunt cel mai bine plantate ca semințe direct în pământ, unde doriți să vă dezvoltați grădina. „În mod normal, plantăm roșii, ardei și vinete cu ajutorul răsadurilor, o plantă de început pe care o achiziționați de la un magazin de grădină.”

Vizitați magazinul local de grădină și cereți recomandarea lor. Dacă crești într -un pat sau o oală ridicată, un amestec de sol și compost este ideal. Asigurați -vă că plantele dvs. sunt așezate într -o zonă în care vor primi mult soare, cel puțin șase ore și asigurați -vă că le udați puternic atunci când sunt plantate pentru prima dată, explică Stagliano.

Pentru oamenii din oraș, iată câteva idei despre cum să începeți un mic apartament sau o grădină de apartamente.

Asigurați -vă că plantele sunt pe un pervaz sau un balcon. „Asigurați -vă că plantele dvs. sunt plasate într -o zonă în care vorObțineți mult soare dacă sunt înăuntru ”, spune Stagliano. „Roșiile, ardeii și vinetele sunt plante fermecătoare pentru a crește în ghivece. Asigurați -vă că amestecați solul și îngrășământul și udați -vă frecvent vasele. ” Cu toate acestea, după cum am subliniat anterior, roșiile au nevoie de polenizare, așa că asigurați -vă că le creșteți doar în ghivece afară pe un balcon, dacă aveți unul.

Luați în considerare o lumină LED dacă iluminarea naturală este limitată. „Lumina este cel mai mare aspect limitativ atunci când crește ierburi și legume în interior”, spune Myers. „Suplimentarea luminii naturale cu lumina creată de om va duce la rezultate mult mai bune.”

Plante pentru începători pentru o grădină interioară. Salata, varza, colierele, chardul elvețian, busuiocul, pătrunjelul, rozmarinul și oregano nu necesită polenizare și pot fi cultivate în interior pe un pervaz însorit într -un apartament. „Cu toate acestea, Mint este o plantă extrem de invazivă, așa că, dacă decideți să o creșteți, asigurați -vă că o puneți în propriul vas”, spune Stagliano.

În cele din urmă, nu uitați să vă împărtășiți recolta cu prietenii și familia! „Răspândiți dragostea cu roșii și ardei de casă”, spune Stagliano. „Nu știi niciodată ce poate crește dintr -o singură sămânță. Grădinăritul este o modalitate uimitoare de a răspândi dragostea și pozitivitatea, lucru pe care lumea are nevoie de mult mai mult din aceste zile. ”

Aceste informații sunt doar în scopuri educaționale și nu sunt destinate ca un substitut pentru diagnostic sau tratament medical. Nu trebuie să utilizați aceste informații pentru a diagnostica sau trata o problemă de sănătate sau o afecțiune. Verificați întotdeauna cu medicul înainte de a vă schimba dieta, de a vă modifica obiceiurile de somn, de a lua suplimente sau de a începe o nouă rutină de fitness.

Kelsey Maloney

Un originar din New Jersey, Kelsey Maloney este redactor asociat la Fitbit care trăiește în prezent visul ei din California din San Francisco. După ce a primit diploma de licență în artă în jurnalism, a făcut backpack pentru un an în mai multe țări din întreaga lume, inclusiv în orașul ei preferat – Cape Town, Africa de Sud. Apoi a făcut saltul spre coasta de vest pentru a -și urmări cariera de scriere și editare, fostă la Sunset Magazine. Kelsey este un pasionat de călătorii și de yoga fierbinte, cu o adorație pentru muzică live, The Terrific Outter, Mac și Cheese Annie și un IPA hayz.

Send your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *