O privire asupra peisajului legal pentru audierea de doping NSAC a lui Canelo Alvarez

, a fost raportat în mod obișnuit că Canelo Alvarez a evaluat pozitiv pentru ingerarea compusului interzis Clenbuterol înaintea revanșării sale din 5 mai cu Gennady Golovkin. Testele de medicamente eșuate au fost efectuate în afara competiției luate cu asocierea voluntară antidoping. Probele evaluate pe 17 februarie, precum și pe 20 au fost pozitive pentru substanță.

Vada nu înmânează propriile sancțiuni, ci sunt un paznic anti-dopant angajat în mod privat, care doar își transmit rezultatele testelor de medicamente pentru a sancționa organismele, precum și a regulatorilor.

Nevada specifică compensația atletică are jurisdicție asupra acestui atac, precum și după ce a descoperit testul pozitiv a emis o suspendare pe termen scurt către Alvarez, precum și a organizat o audiere la 1 aprilie 2018, unde concurentul va trebui să răspundă acuzațiilor antidoping .

Deci, ce principii legale sunt în joc?

Așa cum s-a discutat anterior, în 2016, NSAC și-a revizuit peisajul anti-dopant în efortul de a aduce predictibilitate, precum și consecvență atunci când pedepsește trucurile de medicamente.

În primul rând, precum și, în primul rând, orientările îl fac să înlăture că luptătorii au cel mai bun pentru a avea un eșantion B evaluat înainte de stabilirea unei infracțiuni antidoping. Alvarez se bucură de acest lucru exact cel mai bine sub vada. Nu este sigur dacă eșantionul său B este evaluat, cu toate acestea, cu condiția ca rezultatele eșantionului B practic să verifice întotdeauna un eșantion de constatări, este un pariu excelent, acest lucru nu va fi o ieșire pentru Alvarez.

Tabăra lui Alvarez pare demisia la această soartă, învinovățind rezultatul pozitiv, nu în funcție de lucrările de laborator, cu toate acestea, pe carne de vită mexicană.

Presupunând că eșantionul poate fi urmărit din carne de vită tapetată, aceasta nu -l exculpa pe Alvarez de la o încălcare. Printre modificările din 2016 s -au numărat o codificare a naturii „răspunderii stricte” a infracțiunilor de dopaj, cu orientările care remarcă

„„ Nu este necesară stabilirea faptului că combatantul neînarmat a folosit intenționat, în cunoștință de cauză sau neglijent un compus interzis sau că combatentul neînarmat este altfel vina pentru existența substanței interzise ”

Cu alte cuvinte, sportivii sunt responsabili de ceea ce intră în corp, precum și dacă compusul interzis, există o infracțiune.

De acolo, interogarea se deplasează la ce pedeapsă va fi emisă. NSAC a fost sub critici largi pentru predarea pedepselor inconsistente pentru încălcări de dopaj în trecut. Modificările din 2016 au încercat să abordeze acest lucru care oferă penalități aranjate pentru infracțiuni. În special, apelează la o suspendare implicită de 9-24 de luni pentru o primă infracțiune anti-dopaj, cu o amendă de la 15-30 % dintr-o poșetă de luptători.

Deci este soarta lui Alvarez? Nu neaparat. De asemenea, modificările permit scăderea suspensiilor, inclusiv prospectiva pentru nici o suspendare în cazul în care există „una sau multe circumstanțe mai atenuante”. În sensul „circumstanțelor atenuante” este inclusă apărarea „produs contaminat”, cu liniile directoare, menționând:

Audierea poate lua diferite răsuciri, precum și rotiri cu orientări NSAC care necesită sancțiuni îmbunătățite, precum și scăderi în diferite circumstanțe. Cu toate acestea, numeroasele aspecte esențiale este că, dacă Alvarez poate urmări în mod credibil Clenbuterolul până la carne tapetată, nici o suspensie nu este o opțiune online.

Există diverse exemple în ultimii ani de sportivi care urmăresc Clenbuteroal până la carne îmbrăcată, precum și nu obțin nicio suspendare pentru ingestia medicamentului.

Ning Guangyou a testat pozitiv pentru urme de clenbuterol ca urmare a unui eșantion de urină din afara competiției, preluat de USADA, care nu i-a predat nicio suspendare.

La 2 septembrie 2016, USADA a raportat că concurentul Li Jingliang „ingerat (Clenbuterol)… fără vina sau neglijență”, precum și nu a impus sancțiuni pentru această încălcare a politicii anti -dopaj. Este de remarcat faptul că NSAC, în afară de emiterea unei suspendate pe termen scurt, nu a luat nicio măsură împotriva lui Jingliang, precum și a acceptat legitimitatea apărării cu carne. De asemenea, este de remarcat faptul că infracțiunea lui Jingliang a luat locația înainte de revizuirea reglementării din 2016 a NSAC.

Concurentul UFC, Augusto Montano a obținut o descoperire a fără defecte, precum și nu a primit nicio permisiune după ce a testat pozitiv pentru cantități de clenbuterol ca urmare a unui eșantion de urină din afara competiției pe care l-a oferit pe 19 mai 2016

Precedentele USADA de mai sus nu sunt obligatorii de NSAC, precum și decizia anterioară Jinliang a inclus o infracțiune care a luat locația sub un peisaj de reglementare anterior. Atunci când se referă la pași anti-doping în sporturile de luptă, este esențial să țineți cont de faptul că fiecare jurisdicție este un festivat pentru sine, precum și limbajul de reglementare particular în joc trebuie analizat.

Pentru ca apărarea lui Alvarez să aibă succes, va trebui să convingă NSAC nu numai că carnea îmbrăcată a fost sursa medicamentului, de asemenea, că „o căutare sensibilă pe web” nu ar dezvălui problema beefului de clenbuterol îmbrăcatnull

Send your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *