Hormonii culturistului încă în afara echilibrului la trei ani de la ultimul ciclu

pentru unele efecte negative ale utilizării de steroizi anabolici asupra producției de testosteron a corpului și a fertilității nu sunt la fel de momentane ca o mulțime de manuale subterane ar dori să credem. Există un corp din ce în ce mai mare de dovezi medicale din partea culturistilor chimici ale căror corpuri nu se recuperează din obiceiul lor de steroizi. Studiul actual încărcat de doom vine de la unitatea de asistență medicală Morriston din Swansea, Țara Galilor.

Culturistul
Protagonistul în acest caz, care a fost publicat în Fertility & Sterility, este un culturist în vârstă de 40 de ani. El și partenerul său încearcă, fără succes, să conceapă de șase ani. Testele au arătat că el este cel cu o problemă, nu ea. Utilizarea sa de steroizi l -a lăsat infertil și cu o problemă persistentă de erecție.

Culturistul a folosit hormonul de creștere, testosteronul și nandrolona timp de zece ani, dar s -a oprit doi ani înainte de a solicita ajutor medical. Conform rapoartelor medicilor, corpul său era încă bine musculos, dar prima evaluare a relevat faptul că testiculele sale erau pe partea mică. Medicii au estimat volumul lor la 3 ml, în timp ce volumul mediu de nesteroizi folosind bărbați adulți este de 18-25 ml.

Sperma bărbatului era la fel de mort ca un doornail. Un ml de material seminal normal este format din 80.000 – 400.000 de celule spermatozoizi. Un seminal ML din acest culturist nu conținea celule de spermă.

De la oprirea steroizilor, libidoul culturist a fost scăzut. Și în ocazia că a făcut sex, este tulburat de problemele de erecție.

Medicii au măsurat concentrațiile de sânge ale culturistului de testosteron, LH și FSH. Valorile normale pentru acești hormoni sunt 8-40 nanomoli/litru, 1,7-8,6 unități pe litru și, respectiv, 1,5-12,4 unități pe litru.

Fără tratament
Medicii sunt în pierdere în ceea ce privește modul de a trata bărbatul, astfel încât nu au intervenit. Ei continuă să -l monitorizeze. La doi ani și jumătate după oprirea cu steroizi, testiculele sale au început să producă din nou spermă, dar în cantități foarte mici. Nivelul său de testosteron rămâne scăzut. Pentru o viață sexuală vag normală, bărbatul este dependent de medicina de erecție prescrisă de medici.

Concluzie
Deși o mulțime de manuale și steroizi guri sunt optimiști cu privire la capacitatea organismului de a -și restabili echilibrul hormonal după luarea de steroizi, cel puțin unii utilizatori nu se recuperează din ciclurile lor. „Acest caz se adaugă la literatura actuală și ilustrează că efectele secundare ale steroizilor anabolici pot fi prelungite și ireversibile”, concluzionează medicii.

Hipogonadism primar persistent asociat cu abuz de steroizi anabolici.
Abstract

OBIECTIV:
Să raporteze un caz de eșec gonadal primar din cauza abuzului cronic al steroizilor anabolici folosiți pentru culturism.

PROIECTA:
Raport de caz.

Setare:
Departamentul de Diabet și Endocrinologie, Spitalul Morriston, Swansea, Țara Galilor, Regatul Unit.

Pacientul (pacientul):
Un bărbat de 40 de ani.

Intervenție (e):
Nici unul.

Principala măsură de rezultat:
Simptome clinice, niveluri de ser T, FSH și LH.

Rezultate:
Eșec gonadal primar care rezultă din utilizarea steroizilor anabolici.

Concluzii (e):
Descriem un caz de eșec gonadal inițial secundar care rezultă din utilizarea steroizilor anabolici cu o insuficiență gonadală primară ulterioară și infertilitate. Acest caz se adaugă la literatura actuală și ilustrează faptul că efectele secundare ale steroizilor anabolici pot fi prelungite și ireversibile.

Copyright © 2011 American Society for Reproductive Medicine. Publicat de Elsevier Inc. Toate drepturile rezervate.

PMID: 21575947 [PubMed – Indexat pentru Medline]

Sursă:

Send your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *